att leva i nuet.

Har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara en drömmare. Men har med åren lärt mig tjusningen i att glädjas av vardagen och de små ögonblicken av lycka. Att uppskatta dem genom att stanna upp en liten stund, öppna ögonen och andas in nuet.

Såg Kung Fu Panda igår. Älskar barnfilmer med ett budskap och en ärlig och äkta sensmoral. Fastnade för ett klokt citat;

"Yesterday is history. Tomorrow is a mystery.
Today is a gift. That´s why it´s called present"



Om vi hela tiden lever i framtiden, planerar och hoppas, när stannar vi då upp och njuter av de mål vi uppnått och de människor som hela tiden finns vid vår sida och som har oss i tankarna? Hinner vi uppskatta oss själva för det vi faktiskt åstadkommer om vi efter varje uppnått mål genast sätter upp och strävar mot ett nytt?

Det mesta i mitt liv handlar just nu om framtiden. Vi projektplanerar, skriver och ändrar om tidsplaner. För naturligtvis måste man planera. Det är a & o gällande det mesta i livet. Bara man planerar rätt saker och behåller spontaniteten hos sig själv.

Projekttermin. Fanstastiskt roligt. Att jobba utefter syfte & mål. Planera våra dagar fritt. Inga föreläsningar resten av terminen. Det ger oss frihet att vara mer kreativa och innovativa. Passar mig och Jess perfekt. Vi kläcker idé efter idé. Filar och gjuter dem efter företagets önskemål. Ett perfekt avslut på tiden i Halmstad.

Helgerna har för mig blivit heliga. Vill ha ut så mycket som möjligt av dem innan vi flyttar. Förra var underbar. Fredagen var spel- och ölkväll med grabbarna. Lördagen och allahelgonsdag var strålande solsken, mysfrukost och långrunda vid havet hand i hand. Efter det tände vi ett ljus i kyrkan. Satt en lång stund och bara mindes tiden med mina änglar.
På kvällen firades Cissi och Sofia i Tylösand med middag och fest.

Vi firade även Cissi i tisdags. Slog in hennes dörr med julklappspapper och ordnande en skattjakt för henne i skolan med ledtrådar här & var. Den ledde hem till mig där vi fikade. Efter det körde vi Gokarttävling. Alla taggade till tusen, galet roligt och fölsedagsbarnet vann:) Kvällen avslutades med go middag och massa tjöt.

I eftermiddag kommer Sarah och stannar över helgen. Underbart, har längtat massa.. Mys ikväll:)

Imorrn blir det fest och rejält firande. Hyreskontrakt för lägenhet i centrala Uppsala är nämligen signerat med inflytt 1/1. Igår fick vi se planlösningen och med ens blev det så verkligt. Vi ska flytta till Uppsala. Ihop dessutom.
Är lyckligare än någonsin!

Kommentarer
Postat av: Julia

Är lycklig med för din skull

Stora kramar

2008-11-08 @ 11:33:43
URL: http://gotojulia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0