Oh what a beautiful day

Gårdagen var en sådan dag då man bara vill dra täcket över huvudet och bespara omvärlden ens sura nuna.. Usch, kände mig riktigt low.. "Allt & alla är emot mig" kändes det som. Man kämpar så mycket, varför kan inget någonsin gå my way, utan miljoners motgångar först?!

Egentligen var jag nog mest trött & när jag är trött blir jag grinig som fan. Körde BodyBalance på kvällen, blandning mellan pilates, yoga och Tai Chi. Det var den medicin jag behövde. Kände mig såå avslappnad efteråt, fick lite Maria-tid, fick glömma alla måsten och problem som får mitt huvud att snurra.

Motgångar gör en starkare och jag är inte den som ger upp. Nähädå, vi ska komma iväg å det kommer bli så fucking jävla bra! Krävs det att vi gör ALLT själva så får det göra det. Vi fixar att!


Efter den jobbiga gårdagen vaknade jag upp glad som en lärka imorse :) Körde igång kroppen med morgonspinning. Kom precis hem från skolan. Har egentligen bokat box ikväll, men det är så underbart väder att det får bli en löprunda på Galgberget ist.
Ha, ser ni; jag vill ut & springa =)




Älskar att bo här! Halmstad har verkligen blommat ut nu. Och skulle inte vilja bo nån annanstans än just här! Tittar ut genom fönstret och ser folk som ligger å solar på gräsmattan. Beachvolley-planen är full av killar. Det grillas varje kväll och man hör musik och skratt långt in på natten. Efter plugg och reseplanering blir grillning på Bolmens ikväll! Oh yeah!



Later...


Fäääääääärrrrdiiiig

Nu har tankeverksamheten gått å lagt sig. Tänker göra detsamma.
Tentan är klar, ska gå upp tidigt imorgon istället å ta sista finliret.
Går inte att se det nu, både ögon och öron (J !?) går i kors...

image182

Natti natti <3

I´m stuck

kört i diket totalt med denna hemtenta.. Deadline imorron & jag som lovade mig själv och alla andra förra veckan att ALDRIG mera sitta uppe natten innan å skriva. För japp, det var exakt samma visa förra måndan. Och yes, här sitter jag nu igen..
Kan nog ärligt säga att detta är bland de tradigaste vi har hållt på med. Metodföreberedelse inför uppsatsen. På engelska. Suuuck.


Ska berätta fortsättningen på detox-kuren & jobbsökandet snart. Har verkligen inte hunnit, sjukt mycket just nu. Har även kört igång nytt projet:
Operation löpning.

Har aldrig varit särskilt förtjust i att springa. Men känner suget efter nya utmaningar. Har absolut inte övergett mitt kära SATS, nehejdå, aldrig. Men nu när sommarn nästan är här så kan det vara skönt att utöka prommisar & gymet med lite skön löpning oxå. Eller ja, det är mitt mål; att springa en mil och tycka att det är skönt.

image181


Körde igång i fredags:
  • Lite uppvärmning, iform av cykling till Galgberget på andra sidan stan (ca 20 min)
  • Löpning 3 km
  • Nedvarvning + cykel (ca 20 min)
Kl 7 i morse var det dags att gå upp & på att igen. Samma schema som i fredags. Vågar inte köra för hårt första gångerna. Fatta att jag inte har sprungit på huuur många år som helst.

Bästa av allt: det är sååååå underbart! Känslan precis efteråt slår allt! Så härligt i skogen, precis på morgonkvisten, bara jag, Jessi och några andra morgonpigga, man kan se att det kommer bli en underbar dag & världens bästa utsikt över hela vackra Halmstad & havet.



Har fortfarande sinnesjuk träningsvärk sen förra veckan. Var nog de 2 boxpassen och självförsvarskursen som hjälpte till med det..
+ att jag & Sara var tvungna att visa upp våra nya skills i självförsvar på festen i lördags, vilket slutade med att jag hade Nima över mig för att lära mig nya knep, vilket i sin tur resulterade i rejäl sträckning i ryggen när jag skulle "kasta" bort honom :)

Pausen över. Sista rycket med tentan nu.


Later

Detox: dag 3

"De första dagarna under kuren kan va jobbiga. Den utrensande kosten frigör gifter som finns bundna i kroppen och man kan reagera med huvudvärk, värk i kroppen, frysa och bli väldigt trött. Det kan ta ca 5 dagar för gifterna att aktiveras & sen börjar kroppen bryta ner dem.

Vid dag 5 blir det en jätteskillnad och de sista 5 dagarna av kuren är fantastiska!
Du är helt i harmoni med din kropp och du kommer att ha så mycket energi!"


Tänk att de sista 5 dagarna ska bli fantastiska. Med tanke på hur jag mår nu så måste det vara något alldeles extraordinärt, för mår, trot eller ej, fantastiskt just nu!



image164
Dagens lunch: Sallad med kokta rödbetor, canellonibönor, feta & cashewnötter
image165
Dagens middag: Mangosallad med spenat, sugarsnaps, quinoa & chili



Maten är faktiskt otroligt god. Det enda som gör mig ledsen är att vi inte får träna dessa första 5 dagar..
Istället blir det långa sköna morgon- och kvällspromenader.

Idag har vi hunnit med hur mycke som helst. Förutom en massa ärenden imorse, skrivit klart vår synopsis till imorgon och lagat massa ny konstig mat så har vi även hunnit med flera timmar på stan. Inte med shopping dock. Nähädå. Jag har sökt ännu fler jobb, varit runt som en galning med CV:t i högsta hugg :)

Det blev även en mysfika utomhus i solen med Alex på Espresso House

Vi hann dessutom med en liten upptäcktsfärd på andra sidan stan å längs med Nissan. Hitta en mysig liten Nostalgiaffär, Nordisk Design. Ett sött litet par som sålde massa galma retroprylar. Me like!


Myste lite i solen vid Nissan



På vägen hem tog vi ett litet kik vid "vårt" hus som vi "hittade" för ett tag sen.
Ett jättefint gammalt hus som står alldeles öde inne i stan, kan inte begripa varför, vore skitcoolt att äga ju!




När vi efter flera timmar ute i friska luften bestämde oss för att det var dags att bege sig hemåt, stötte vi på Micke som bjöd upp oss på kaffe. Inget kaffe juu för vår del på 10 dagar :( Men en sväng upp i den coola vindsvåningen blev det.


Efter skolan imorron ska jag på arbetsintervju, så snälla håll tummarna!


Effektivt plugg, jajemänsan då!

Då halva gruppen JAM`S ligger på en sandstrand på en Kanarieholme nånstans å latar sig får jag å Sara dra hela lasset här hemma...

Nää skojar bara med er (: Ni är såå värda semester, både Jess & Alex!!

Men ni ska veta att vi har varit effektiva idag. Har kommit en bra bit på vår uppsatssynopsis. Det ska bli otroligt kul att skriva denna uppsatsen. Vi ska studera ungdomskriminalitet och samarbeta med KRIS; Kriminellas Revansch I Samhället.




Har hört att det snöar på flera ställen i Sverige.. Helt otroligt med tanke på det är practicly sommar här i Halmstaden

image155
image156
Morronpromenix i Halmstad
image157

Igår startade Detox-kuren. 10 dagars rening på gifter. Detta innebär lite enkelt att man låter bli socker, kött, mjölk, kaffe, svart te, alkohol, fett osv.
Vad återstår då undrar man.. Massa godsaker! Grönsaker, frukt, bönor, linser, rotfrukter mm.

image158
Dagens lunch: Rostad fänkål med babyspenatsallad, apelsinfileér och rostade mandlar
Dagens middag: Auberginerullar med halloumiost och tomat- och vitlöksås

image159
Blev en kvällspromenix oxå & some playing -whyyy not?!
image160
Till och med gräset luktade sommar
image161
26 år enligt Vuxenpoäng.com?! - yeah yeah, bite me, muahaha
image162
Coolaste katten i stan
image163
I´m flyyyyying -->klicka<-- Fiinaste låten just nu




Bubblan

Tror de flesta har sin egna bubbla som skyddar mot den bistra verkligheten. Men det är både på gott & ont. För det mesta trivs jag i min skyddade lilla värld. Förstår att det kan verka naivt, men varför inte om bubblan får mig att må bra?

Hela tiden försöker dock verkligheten bryta sig igenom skalet. Oftast kan jag avskärma mig från det så pass att det inte lyckas, men ibland så...

Har svävat på ett riktigt fint, fluffigt, litet moln sista tiden. Ingenting har känts omöjligt & allt har gått my way.

Men allt kan inte vara på topp jämt. Nu menar jag inte att det är botten heller. Åh nej, långt ifrån..


Men ibland måste det nog vara lite mellanmjölk -lagom u know, för att man ska få känna den där I´m-on-the-top-of-the-World-känslan emellanåt. Utan ups and downs blir det mellanmjölk jämt, då vänjer man sig vid detta konstanta läge av total lycka eller helvete.

Tänker jag efter klarar jag mig ganska bra utan bubblan. Kanske är verkligheten inte så miserabel som jag alltid inbillat mig.


Fick tillbaka två hemtentor med högsta betyg, man måste lära sig att glädjas åt det lilla.


Tänker på dig Carolina & saknar dig sååimage154




Kidnappad

I förra inlägget berättade jag om den planerade myslördan. Vi kan väl säga så att det inte blev riiiktigt som jag tänkt mig. Efter träning & dusch ringer en för mig helt okänd person å beordrar mig att gå ner och kolla min brevlåda ögona bums.

 

Hallåååå, fattar nada. Fantasin skenar iväg, å både ett å annat scenario hann spelas upp i mitt huvud vill ja lova. Men fattade såklart misstankar som ju faktiskt visade sig stämma ganska exakt. Vi känner varann bara allltför väl (:

 

Nåväl kan ju of course inte hålla mig, utan drar på mig kläder å ner till lådan där jag hittar detta kort:

 

image152
image153

 

utmaning -hell yeah u got me, no need to say more sister's (:

 

 

 

Efter en låång och för mig helt förvirrad cykeltur hamnar vi på andra sidan stan. Precis som jag trodde var det Arosfortet som var målet. Tänk Fångarna på Fortet! Har velat åka dit huuur länge som helst & nog tjatat en del om det också (:


Galet jävla kul var det!

 

I lag om 3 gick det ut på att klara så många poäng som möjligt för att slå de andra lagen. Cellerna innehöll olika utmaningar med olika svårighetsgrad & utanför kunde man se om de krävde mest fysik, teknik eller taktik. Ledtrådarna var mycket få och det tog ett tag innan man förstod vad det gick ut på. En cell testa vi hela 11 ggr...

Allt var på tid, men vi visste aldrig hur lång denna tid var, utan då den gick ut blinka en röd lampa i taket, hann man inte ut på en gång, slockna hela cellen. Ska ju inte säga för mycket nu om nån vill åka dit, vilket jag verkligen rekommenderar!

Men kolla på denna videon så får ni en liten bild iaf!

 

 

Jag kämpade ihop med David & Sara å sejävlar va vi kämpa sen! Tävlingsmänniskor är vi ut i fingerspetsarna hela bunten, så det var fight på dödligt allvar det här. Fokuserade som aldrig förr, fanns bara vinna i huvudet, haha!

Grymma var vi; 1Up :)


Efter den galna eftermiddan drog vi vidare hem till mig och myste hela kvällen. Vi färgade och klippte håret. Och bakade kladdkaka mitt i natten och låt tillslut i en hög allihop och kolla film.

 

Tack Jess, Sara, Cissi, Stefan & David för en underbar födelsedagspresent!

Skoja om att vi ska göra om Arosfortet snart igen!

 


RSS 2.0