Homesick

Onsdag igen. Vilket innebär Kåren. Vilket i sin tur betyder fest på Gladan. Dunk, dunk, dunk, klick, klack, klick, klack alltså.
Dock innebär det inte fest & Kåren för mig just ikväll. Har nämligen haft date med Juristen ikväll igen. Var egentligen bjuden på fest i Båstad ikväll oxå. Var jättesugen innan, men kändes måttligt frestande när jag släpade mig hemåt kl 20 efter en heldag i skolan. (Däremot har jag blivit lovad rapport från festen & den väntar jag på med spänning!)
Nä blev Idol, Greys & packande ist. Ska nämligen dra mig söderut imorron bitti.
Ska bli så skönt att komma hem (läs: Ronneby, är fortfarande lite förvirrande det där med vilket som är hem, Halmstad eller Ronneby?)

Helgen med min tillfälliga roomie Turid var lovely! Vi var ute & käka på fredagkvällen, efter det knökade hela gänget in sig i Jessicas lilla lägenhet för Idol-& filmmys, tjejerna hade bakat kladdkaka *yammie*
Efter lite shoppande, slappande (& med stor betoning på lite) pluggande på lördan fixade & trixade vi till oss, korkade upp en varsin cider & cyklade bort till Jessica för lite för-förfest. Massa flams, trams & glas vin senare kolla vi på klocka & upptäcker att vi är grymt försenade. Vinglig cykeltur med Turid på pakethållaren & vi är finally hemma hos Sofia där vi har kanonkul. Maria & J blir lite sentimentala & börja snacka gamla gummor & gubbar. Börja nästan lipa när jag berättar om docktanten..
Nog om jobbet. Utgång på Mårtenssons, galet rolig kväll, as usual! Ok, om man bortser från alla slämmiga typer som uppenbarligen är för fulla, eller bara alltför tröga för att ta ett nej på dansgolvet. Visst man kan ignorera dem för det mesta, men ibland blir det bara för mycket. I lördags var en så kväll och det slutade med att jag stod med knutna nävar så förbannad var jag.
Unnade oss en rejäl sovmorron på söndagen. Efter att hjärtebarnet åkt hem hade jag tänkt plugga hela kvällen. Killen med hammarn i mitt huvud var inte lika sugen.. Som tur var kom Sara & rädda mig, så det blev film ist! (Bra Maria..)

Träffa även en annan favorit i måndags, Linn kom upp & vi tog en efterlängtad fika & gick igenom allt som hänt sen sist, nice! Den tredje favoriten kommer jag inte på träffa på 3 månader:( Igår åkte hon till USA. "Vi ses på juldan" sa hon när ringde. Juldan? Är ju aslänge till juuu... Iofs kommer tiden förmodligen flyga fram, den har ju en benägenhet att göra det när man har roligt, men det låter länge, visst gör det? Ja menar jul, om 3 månader? Har ju inte ens varit sommar än..

To sum up: ungefär samma som vanligt, plugg är det som gäller det mesta av dygnets timmar. Drygt när det finns såå mycket annat kul att göra. Började på AerobicDance igår, har ju världens sämsta koordinationsförmåga men det var riktigt roligt!

Att träffa favoriterna gav helt klart nya krafter att kämpa vidare så nu är det bara att köra järnet! Sova nu kanske (tänk stabiska)!

stort hjärta

har tänkt extra mycket på Puh den sista tiden. Tror att jag insett varför. Tror att jag på nåt sätt varit rädd att jag ska glömma. Har precis lärt känna någon som påminner kusligt mycket om henne och helt plötsligt kommer allt tillbaka igen. Jag saknar henne så fruktansvärt och jag kommer aldrig att glömma, det räcker att jag blundar för att se henne framför mig och jag kan nästan höra hennes skratt igen

Turidweekend=)

hemma en snabbis. Haft föreläsning från 8 imorse, sen satt jag & plugga med Carro över lunchen. Eller ja plugga å plugga, det är ju fredag. Do I have to say more? Mest garv & skvaller=)
Som sagt, hemma en snabbis, plocka ordning lite i mitt fiina hem, sen in till stan, fixa systemet, handla & hämta ut bilderna  från Agia Napa (som vi tog med undervattenskameran) ska bli vääldigt spännande å se om det blev något av dem. Sen hämta Turid på stationen. Mitt hjärtegryn ska bo här över helgen, ska bli såå lovely!


Bergodalbana

det är mitt liv. Upp & ner. Precis som det ska vara. Man kan inte vara på topp jämt. Titt som tätt börjar man tvivla på tillvaron. Om man fattar rätt beslut och är på väg åt rätt riktning. Men vem säger egentligen vad som är rätt?

Igår hade jag en sån där tviveldag. Är det här verkligen rätt utbildning? Vill jag verkligen detta med mitt liv? VadgörjagiHalmstad?
Mitt i allt tvivel säger Ace till mig "Jag är stolt över dig Maria! Är så roligt att någon härifrån gör något av sitt liv".
Just de orden betydde så mycket och speciellt just då.
De fick mig att tänka "nänujävlar!" Inte har jag tagit mig hit bara för att ge upp. Det här kommer bli så jävla bra och jag ångrar inte för en sekund att jag är just här och gör just precis det jag gör!

Nu får det vara färdigpluggat för idag. Ska cykla bort till Sara för lite soffslappande och TVmys!

Pix

kameran fortfarande på lagning. Hittade dock en bild på några ur brudgänget från i lördags!
image23

sjukling på heltid

Vad är en liten förkylning egentligen? Ingenting om man ställer det i jämförelse till allt annat hemskt som, ahh orkar inte ens komma på exempel, men ni fattar. Min point är ju såklart att jag borde bita ihop & sluta klaga.
      
Saken är bara den att det faktiskt är riktigt drygt att än en gång sitta här å snörvla, med en igenpluggad hals, kallsvettas blandat med att frysa nåt fruktansvärt. Ok, det kan jag ta.
Men är ju dessutom igenkorkad i huvudet, hjärnan ligger liksom inbakad i bomull känns det som. Och det gör det problematiskt när det enda jag behöver göra just nu är att mata in en massa information i min stackars bomullshjärna.
Har haft övning med Juristen ikväll igen. Maria satt som ett frågetecken. Tackar bomullshjärnan för det.
Maria ställde dessutom en massa konstiga frågor till Juristen. Krånglade till det något fruktansvärt för mig.
Tyckte jag var jätteduktig då jag i ett köpekontrakt (som vi granskade) hittade en paragraf som tog upp tvättmaskiner och att de är en del av den fasta egendomen. På frågan om ett kylskåp automatiskt följer med i en fastighetsförsäljning så viftar jag med armen & hänvisar till köpekontraktet. Juristen klappar mig på huvudet, men påpekar att det "ju faktiskt var ett kylskåp och inte en tvättmaskin det handlade om." Klassen skrattade å Juristen skyllde på den "sena timmen". Jag skyllde på bomullshjärnan.

Förutom min oförmåga att tänka så finns det en massa andra nackdelar med att vara sjuk. Hade ju bestämt med J att spinna imorronkväll. Ringde till SATS för att boka pass. Hon frågar om jag kört Tour de France förut. Det har jag inte.
"Nä, undrar bara för det är ganska tufft" mhm
"men det är lugnt, känner mig iofs lite krasslig.."
Hon tyckte absolut inte att jag skulle spinna imorron. "nähä, för när man är sjuk ska man inte anstränga kroppen det minsta.." Ok ok, bokade iaf spinning på tisdag ist, så då ska minsann vara frisk igen.

Inte färdiggnällt än; var ju bjuden på fest ikväll också.
Onsdag=kåren. Fick snällt avböja, trots att jag vill, jag vill..
Det hjälper ju inte direkt att alla grannarna på Gladan har fest. Musik från alla håll, skratt & klick-klackande i korridoren.



mr Rabbit..

..helt klart kvällens höjdpunkt igår!
Min vän Nikki ska utbilda sig till sexolog å jobbar nu extra på Lustgården där hon bla håller i sk "homepartys", eller kanske mer känt som sexpartyn. Igår höll hon ett för oss. Ja ni kan ju själva tänka er. Ett helt rum fullt med fnissiga, vinpimplande brudar å så Nikki som plockar upp grej efter grej ur sin magiska väska som vi fick känna, klämma, lukta å smaka på. Kunde inte bli annat än succé! (Bilder kommer snart)

Eftersom Nikki bor en bit utanför stan var det bussen som gällde då det var dags för utgång. Vi friskusar däremot, jag, Jessica å Sofia, cyklade! Vi hade bestämt att ta ett litet stopp på vägen hos en sjuknollefest, dock hade dom redan hunnit gå, så det blev en sväng upp i Jessicas lägenhet för lite påfyllning. Efter en Gin & Tonic var vi redo för stan & Moon, där vi shakade natten lång! Hellyckad kväll!

Sarah ringde precis & berättade en riktigt rolig sak. Kan fortfarande inte smälta det..
Vi snackade även om USA-trippen som hon & Filip ska åka på nästa vecka, 3 månaders äventyr. Kan nog inte beskriva hur avundsjuk jag är..

Känner mig inte det minsta filosofisk idag, huvudet har inte riktigt repat sig efter gårdagen, kommer nog på nåt bra tills nästa gång. Dax att sova, föreläsning kl 8 imorron bitti.

natti natti

Pärlor åt svin

Magnus Uggla har fått till det igen & återigen visat vilket litet geni han är;

http://www.youtube.com/watch?v=V26pfOesSEQ



Minifilosofi: raka rör är alltid bäst. MSN suger

Messa Jessica för att kolla om hon vet vart Nikki bor. "njae" blev svaret.

Liten stund senare plinga MSN till, Jessica; "festen är visst i Laholm, Sofia sa det".

Laholm, ok.. Å hur i hela he**ete ska man komma hem från Laholm sen då..??

MSN plinga till igen, Sofia; "jaa tror det är i Laholm, vi skulle ju samlas på Österskans å ta bussen så jag tror det.."
Messa Nikki, svaret: "vi möts på Österskans å tar bussen, sen partaj, wiee!"
"Pling" Jessica igen; "snacka med Nikki nyss, det är INTE i Laholm, utan Vallås, möt mig på Nyhem vid 7så cyklar vi dit ist!"

Jag: "Sofia; festen är INTE i Laholm, utan i Vallås! Vi cyklar dit!"

Sofia: "hahaha oj, va fick jag de ifrån.."





Thank God it´s Friday

Idag är det fredag. Jag gillar fredagar. Fredagar är sköna och bra på alla sätt å vis. En hel jobbig vecka är till ända och en hel helg av ledighet ligger framför en. Eller ja, helt ledig är jag ju verkligen inte, som student är man aldrig helt ledig. Men just nu ska jag njuta av att det är fredag å ger mig själv tillåtelse att vara ledig ikväll.

Började dagen med ett tufft intervall-pass på SATS tillsammans med Jessica. Underbar början på dagen, kände mig riktigt fit for fight efteråt!

Resten av dagen spenderades i skolan. Föreläsning med fortsättning på avtalsrätt. Gick sedan igenom fastighetsrätt. Lika intressant som alltid, men gud vad mycket det är! Det är bara läsa, läsa, läsa som gäller framöver. Igårkväll hade vi gruppövning tillsammans med en jurist. Hon var superduktig och vi fick öva på riktiga case. Helt annat och gav mycket mer än att bara sitta å bli matad med fakta.

Har även hunnit med att storhandla på Maxi, iofs inte mer än 1,5 matkasse, men för mig är det storhandling. I vanliga fall är det panikhandling på Simmos när mjölken är slut..

Kvällen blir extremt lugn, en film och en stor påse naturgodis (är helt insnöad på naturgodis, finns nog faktiskt inget godare)! Ska bli såå skönt med en lugn hemmakväll, har verkligen sett fram emot det!
Imorgon är det fest hos Nikki=D


Minifilosofi:
Tänk vad KlimatSmart jag har blivit genom att ha slutat köra bil, måste ha tjänat in sjukt många planeter..!

Dock känns det ibland som världens projekt när man ska fixa saker, utan bilen. Som idag tex, regnet vräker ner, jag genomblöt, trött å frusen, stövlar in på Maxi med paraply, gigantisk väska innehållandes en giganttjock Lagbok + 3 andra böcker å ett stort anteckningsblock. Sedan cykla hem med gigantväskan på axeln å en Maxikasse på var sida om styret, medan regnet fortsätter att ösa ner och cykeln vinglar hit å dit...
 Men för 17, ska inte klaga, det ger ju motion, jag tjänar massa pengar och en massa planeter!

Nollebilder

Min älskade kamera är på lagning så har därför inte kunnat knäppa en endaste bild under nollningen:( Däremot har alla andra tagit desto fler. Tänk vad dagens teknik är bra ändå. Image Magazine & Facebook kryllar av nollebilder å jag har nu varit där å norpat några för att kunna krydda min blogg lite. Man kan med ord beskriva nollningen, men det säger verkligen inte allt. För att förstå hur galet sjukt roligt vi hade så måste man ha varit med! Dock hoppas jag att dessa pics kan ge en lite klarare bild av vad vi pysslade med under dessa galna dagar. 10 dagar av lek, fest, brännbollsturneringar, grillkvällar, spex, melodifestival, lådbilsrace, Regatta med flottrace, bothäfning å som avslutning finsittning:) image2image3image5image6image7image8image9image10image11image12image13image14image15image16image17image18image19image20image21image22

tomt:(

image1ja har ju haft en inneboende vid namn Micaela här sen i torsdags. Nu har hon begett sig söderut igen å det ekar återigen tomt i lägenheten på Fjärdingsstigen. Ok jag erkänner första timmen efter Elin hämtat henne var det ganska lugnt å skönt å jag fick vila mitt stackars dunkande huvud en stund. (Psst säg inget; men min vän Micaela kan vara väldigt flamsig & vill vääldigt gärna få med mig, älskar det i vanliga fall, men inte idag, inte efter gårdagen..) Nu börjar det dock bli lite ensamt här å jag saknar henne redan, är nämligen van att kunna åka hem till henne precis när jag vill. Blir lite svårt numera, då det är 21 mil hem..

Men vi har haft 4 mysiga dagar ihop, en heldag på stan, lagat en massa god mat, haft film- och vinmys, promenixat, (helt oplanerat) hamnat på hembygdsfest på Amfi å där blivit bjudna på fika.

Fest hos mig igår, därefter utgång på Mårtenssons, kanske blev det en shot för mycket(!) men hade kanonkul med brudarna!

Minifilosofi: hmm enda filosofiska jag kan komma på idag är att ska du ha fest; skaffa korköppnare så slipper hela hyreshuset få påringningar av fnittriga å halvpackade tjejer. Sorry grannarna på Fjärdingsstigen å tack till Max som snällt lånade ut sin micro till oss popcornsuccers

Sveriges Rikes Lag

+ 9 andra juridikböcker har jag precis släpat hem från Nergz Livs. 2619 slåtti blev det för kalaset. Ja, jag har ju ändå inget annat att lägga mina pengar på.. Gaaah
Nollekollektiv hemma hos Afrodite-Nina igårkväll, nästan alla nollor (numera ettor) var där å vi sjöng,  flamsade å tramsade som vanligt, körde Lambo, drack kycklingbot å Åkesson, hade skittrevligt! Vid 10-tiden var det dax att dra sig bortåt Kåren, blev en väldigt vinglig tur på Tinas pakethållare, med en väska på var axel, en ölflaska i ena handen å ett vinglas i den andra.

Brydde mig inte om att det till 90% spelades kass musik, dansade hela kvällen ändå, så jäkla kul hade vi. Några gav sig ganska tidigt, men Sara, Jenny, Sofia, Nicole, Emma å jag höll igång tills mina fötter tillslut sa ifrån.

Om några timmar ska jag möta Micaela vid stationen, hon ska bo här i helgen, ska bli såå mysigt! Lovade henne att plugga flitigt tills hon kommer så det är väl dax att återgå till civilrättsboken igen då.

Minifilosofi: det går bra att köra Lambo på kycklingbot, men när det gäller starkare varor bör man nog vara lite försiktig (ingen pik till någon särskild, bara sådär, hrm, i allmänhet)

bloggare.. Jag?

jahapp så har man joinat den enorma skaran som kallar sig bloggare. Bättre sent än aldrig!
Händer mycket i mitt liv just nu å då kan det va skönt att skriva av sig ibland. Efter en hel pluggfri sommar kliar det dessutom i fingrarna. Eller ja, det gjorde det fram till i eftermiddag. Då befann sig nämligen mina stackars fingrar i kramp runt pennan som febrilt försökte hänga med i min nye käre föreläsares tempo. Känns som att halva Sveriges Rikes Lag nu finns nedklottrad i mitt döskalle-anteckningsblock. Men är glad jag valde Jöken, juridik känns rätt, so far!

jahapp (igen) så var man Halmstadbo, gillar det mer för var dag som går. Nollningen var galet rolig å jag lärde snabbt känna en hel bunt underbara människor. Det planeras redan för temys, bio, filmkvällar, fester, spelkvällar, träning å annat mys.

Snacka om att man blivit bortskämd när man bott hemma ett halvår. Nu är det JAG som ska fixa precis allt alldeles by my own. Å ojoj vad mycket det är som ska fixas å donas med, papper som ska skickas, räkningar som ska betalas, samtal som ska ringas osv i all oändlighet. Men känslan av att klara sig helt på egen hand är obetalbar!

å Marias hightech-sida har varit väl beprövad de sista dagarna. Har varit nära till tårar när jag förgäves försökt få ordning på dator å internet. Gav upp iMac tillslut å var idag på SIBA å införskaffade mig en sprillans ny laptop. Men ingenting kan väl aldrig gå smärtfritt Maria, nä hem å försöka få det till å fungera, snart tillbaka till SIBA igen för att köpa ny nätverkskabel. Men efter en massa installerande å fxande sitter jag nu här å knåpar å det fungerar! Det bästa av allt; jag fixade det helt själv!

Måste bara avsluta mä att berätta om hur jag fick till en riktig blondin-tabbe idag.. Efter allt datakrångel mötte jag upp Jessica på hennes parkering (där min bil numera bor). Vi hade bestämt att cykla ut till havet å promenixa på playan. För att slippa ha fickorna fulla med krafs kom jag på den lysande idén att lämna mina grejjer (gigant-nyckelknippan, nätverkskabel and so on..) i bilen å bara ta med bilnyckeln. Sagt å gjort, vi cyklar iväg, parkerar å (per automatik) slår igen cykelnlåset. Efter en lång mysig promenad i solnedgången ska vi bege oss hemåt. Oups! Maria har ju lagt nyckelknippan i sin bil, däribland cykelnyckeln!
Vad göra? Jaa fanns inte mycket annat än att garva åt att, traska hemåt, hämta bilen, köra tillbaka, lasta in cykelfan, joxa med spännband tillbaka till Nyhem, parkera bilen å cykla hem till Gladan

Motion fick vi iaf..

natti natti

RSS 2.0