Snabbis

Lite tjurigt var det igår. Besvikelsen har väl iofs hängt sig kvar, men efter att ha sovit på saken kan jag nu konstatera att jag måste släppa det ett tag. Detta ska fan inte få förstöra semestern. Sådeså.

06.45-spinningpasset imorse gjorde oxå sitt. Älskar att utmana mig själv & bara köra järnet på cykeln. Många aggresioner rinner av en där inne. Underbart. Sen en lång gratisfrulle med mina fina efteråt på SATS.


Väl hemma strular ytterligare en sak till sig. Orka. Suttit i telefonköer hela förmiddan. Försöker skaka av mig den där lilla tycka-synd-om-mig-själv-känslan så gott det går just nu.




Är egentligen precis på bristningsgränsen just nu. Helst vill jag bara stortjuta.
Men vafan blir bättre av det.



Nej, rycka upp sig nu. Ska se över hemtentan en sista gång. Sen till stationen & hämta Micks (:



Fattar inte att vi faktiskt ska åka imorron (:


Kraschat

rätt in i väggen, med en sjujävla smäll. Tänk positivt. Jovisst, brukar ju vara jag som förespråkar det jämt & ständigt och visst vet jag att ingenting blir bättre av att deppa ihop.

Men vafan, nån gång kan man väl få vara bara enbart glad, eller?

Är det fysiskt (psykiskt snarare) omöjligt att vara helt och fullständigt på topp, på sånt extremt tokbra humör att ingenting kan dra ner en?



Ähh vad vet jag, tydligen inte. Försöker hålla humöret uppe för det mesta, men hallå, du däruppe, eller vem det nu är som bestämmer, kan inte allt bara få vara bra ett tag nu?! Ödet kanske..



Snackar om välbefinnande i skolan & i tidigare inlägg här. Nu har jag åtminstone en klar definition på vad icke-välbefinnande innebär...




Resan på torsdag kan iallafall inte komma mer lägligt. Vill bara bort, bort nu. Tömma hjärnan ett tag. Tänker tamejfan inte bry mig om någonting den närmsta veckan. Det får gå som det går.
Kan ju uppenbarligen inte göra mycket för att själv styra det i vilket fall.





En jävligt besviken Maria checkar ut & tjurar nu vidare i tvättstugan

La ta rattara

Berättar om Ellen-helgen en annan gång, är supertrött. Kanonbra var den iallafall och jag kan knappt vänta tills vi kör igång efter resan! Jag & Sara kommer bli de bästa samtalsledarna ever :)



Vi laddade upp inför GC genom att se på en riktig klassiker i lördags. Haha, Stig-Helmer är så underbart tafatt, töntig och gubbig och samtidigt bara för söt.





En effektiv pluggdag med mina fina, som började med frukost hos Jessi, resulterade i
att jag nu är i princip klar med hemtentan. Känns förträffligt
måste jag säga :) Lite finlir kvar bara.



Jakten på den perfekta bikinin

Om exakt en vecka befinner vi oss på Gran Canaria :)

image81
image80

image82 Vi vaknar upp på fredag morgon, käkar en lång, god frukost på balkongen. Ger oss ut på en liten nyfiken upptäcksfärd, men parkerar oss snart i horisontalläge precis som på bilden här!


Har precis haft seminarium. Temat vad välbefinnande och vad det innebär för mig som person, men också den allmänna defenitionen. För mig betyder ordet en himla massa saker och det artade sig till en riktigt rolig diskussion.

Igår kände jag enormt välbefinnande då jag verkligen körde järnet på spinningen. Kom in i ett riktigt flow då jag bara fokuserade på här och nu, musiken som pumpade och Oscar som hela tiden utmanade till att köra lite hårdare, lite snabbare.

Välbefinnande kommer även att infinna sig när jag ligger vid poolen nästa vecka, med några av mina finaste och en drink bredvid mig, glajjorna på, solen steker, en bra bok, planerna för kvällen är att göra precis vad sjutton vi känner för just då och all stress bara rinner av en.




Nu ska jag dra in till stan och ge mig ut på bikini-jakt... puuhh...

attan, glömde ju..

Lite dement här..:)

Ellen-projektet ska jag göra tillsammans med Sara. Men har oxå ett annat projektet på gång.

Jag å Jessi har startat en Fotocirkel genom ABF, där vi är ledare. Så jäkla kul ska det bli!


ABF hjälper oss med lokaler, datasal, och datorer med PhotoShop. Vi har raggat ihop ett gäng som  ska träffas en gång i veckan.
ABF ställer oxå upp med en kille som är lärare i bildbehandling och som ska hjälpa oss att komma igång, sen ska han fungera som vår mentor. Men det är ändå vi själva som tillsammans ska planera hur vi ska göra och vad vi vill få ut av det!

Älskar att fota och har länge velat lära mig mer om hur PhotoShop funkar. Har testat mig fram lite själv här hemma, men ska bli kul att göra det ihop med andra så man kan tipsa varandra lite.




Fest igår och jag är hur pigg som helst (!) Otroligt, men sant!
Grupparbetet klarades av ganska smidigt imorse och nu ska jag snart dra till SATS för ett spinnig-pass.




Nya projekt på G

image79

Mycket på G nu. Love it!

Har gått med i Ellen, ett projekt som drivs av Rädda Barnen och som utgår från FN:s Barnkonvention. Tillsammans två och två ska vi fungera som samtalsledare för en grupp tjejer i 8:an under hela våren.

Vi ska diskutera om hur det är att vara ung tjej idag, om kärlek, självförtroende, mobbning - allt möjligt helt enkelt. Syftet är att motverka könsdiskriminering, att stärka tjejernas självförtroende och att uppmuntra ett fritt och kritiskt tänkande.

Vi hade vår första träff i måndags och hela helgen som kommer ska vi på utbildning inför projektet. Detta ska bli så otroligt spännande. Hela hösten har allting handlat om mig och mina problem. Kan nog säga att jag varit ganska självupptagen. Ska bli skönt att få fokusera på andra. Kanske kan mina egna erfarenheter hjälpa någon annan att tänka vidare. Men det viktigaste är nog ändå att tjejerna känner att vi bara finns där och lyssnar på vad de har att säga. Kan själv känna att det hade varit skönt i den åldern.

Samtidigt kommer vi själva att lära oss extremt mycket av detta och kanske växa lite som människor. Dessutom blir det en rolig utmaning att få prova på ledarrollen.


Armand Mirpour

image78


Jag var nog en av de få som följde TV4:s serie Labyrint som visades i höstas. Lite invecklad handling, men jag gilla den. Hursomhelst, en av karaktärerna i serien spelades av denna underbara kille. När jag hörde honom sjunga föll jag direkt. Älskar hans röst. Hittade honom på MySpace. Han har själv gjort låtarna som är med i serien.

LYSSNA och njut!
Själv gillar jag Baby Was Held Back och Josie bäst.






Imorrn bitti ska jag och Jessi på möte om ett nytt projekt vi kanske ska dra igång. Ska bli riktigt spännande om vi får ihop det, så håll tummarna för oss.


Natti





Update

Fruktansvärt dålig uppdatering här är bara att konstatera. Har varit/är mycket nu. Många bollar i luften och desto fler har precis satts i rullning.

Jul & nyårshelgerna hemma i Blekinge var ett skönt break och spenderades med några av dem jag tycker om allra mest. Fika och mys blandades med revy och en del fest. Det tentapluggades även en hel del. Det var hektiskt men när jag väl kom tillbaka hit kändes det som man hunnit med en massa och det var skönt att vara tillbaka i vår stad igen.


Mycket har varit osäkert den sista tiden. Att vänta på tentaresultat borde tamejfan vara förbjudet, lite tjurig här ;) Dessutom slumpade det sig så (eller ja ett resultat av min plötsliga impulsivitet!) att jag nu riskerade att åka på att betala dubbla hyror + att vi kommer hem från Gran Canaria dagen innan utflyttning härifrån. Lite tajt där. Många småsaker på hög bildade klumpen i magen och jag var ett enda nervknippe när det dessutom var dags för sista tentan. Ajaj..

Men nu börjar verkligen allt ordna sig. En stor lättnad. Och den gigantiska klumpen i magen löstes upp när tentaresultatet kom.

Sen ringer mig käre hyresvärd;
Nudu Maria, jag vet hur orolig du varit för detta med flytten. Men nu serru har jag fixat detta. En kille flyttar in i din lägenhet på en gång så du slipper dubbla hyror. Dessutom får du ett par dar extra på dar på dig så du hinner hem från din resa.

TACK! 

Och jag kan än en gång konstatera att man måste gambla lite för att vinna. Märk väl ni som känner mig att detta kommer ifrån mig, som är försiktighet och planering personifierad. Börjar väl lära mig ;)


Imorrn börjar nya Sociologikursen. Kommer sakna mina juridik-buddies, och då speciellt dig Ricky, men vi lattjar ju en massa ändå.
     Det bästa med nya kursen är helt klart att jag nu äntligen ska få börja plugga med mina favoriter här, så lovely och vi kommer få världens bästaste vår i Halmstad!



Nästa torsdag sticker vi :) Direkt ifrån Playa del Inglés fick vi rapport om 33 grader och strålande solsken i lördags. Fint det.

RSS 2.0