Hoppet finns ännu kvar

När jag hojja in mot stan sprack himmelen upp å solen titta äntligen fram. Blev en öl å massa tjöt på Lilla Helfwetets uteservering nere vid vattnet i en mysig soffa. Sooom jag längtat efter det :)



Upp 5 imonbitti å jobba så snart nighty nighty för mig. Ska krypa ner i sängen å kolla fotbollen nu. Ingen missa matchen igår hoppas jag, mest spännande hittills!


Sommarn som gick

tittar ut över ett molnigt Halmstad. Vart tog sommarn vägen? Ska vi verkligen behöva nöja oss med de sommarveckor som varit?! Fina dagar har jag iaf haft! Men vill ha meeeeeer...

Var hemma en sväng i början på Juni, massa slapp, bad å mys.

Jag å Sarah åkte ner till Turid i Lund över en helg. Grillning, tjöt, bad, slapp å fest :)

Linn kom hit å bodde hos mig. Jordgubbsvin, kärlekskomedi, tjöt å massssa mys.


Åsså var det midsommar! Regn å rusk verkar ju ha blivit en tradition så jag samlade gänget hemma hos mig, nere i vårt gemensamma kök knölade vi in oss å fick till en riktigt fin midsommarlunch.

Grabbarna hemifrån kom hit, såå glad jag blev över det. Lika glad som över att Mix å Turid kom!


Jag å min fiiiina Mix

Brorsan å jag :)

Sprit-vattenmelonen var poppis å min rosa fluffögonmask...

Kusinen min fixa shotsen

Många close-ups:)

Navve å Jonas fann varann :)

Turan å jag fular oss litegranna..



Längre än så här vågade jag inte ha med mig kameran.. Äventyret fortsatte dock ett bra tag till :)

På midsommardagen körde vi på igen. Denna gång hemma hos Navid efter middag på stan. Som vanligt gick Ring of Fire hem hos allihop. Å som vanligt hittade jag på nya regler. Alltid lika kul, muahahaha!

Ett av korten fick bla betyda att "alla Olssons får hitta på en ny regel". Då vi var 4 Olssons på festen blev det en del regler efter ett tag om man säger så.. Till slut var man tvungen att hela tiden hålla i vänster örsnibb, innan man drack var man tvungen att plocka bort den osynliga pingvinen som satt på glaset, läspa "kines" på skånska, köra några dansmoves åsså sätta tillbaka pingvinen när man druckit klart.


Sammantaget en uuuunderbar midsommarhelg! Tack alla som var med, ni rockar!

Dagens seminarium som jag var liite nervis för (faktiskt, inte ofta jag blir det, men ny class and all) gick grejjt! Snacka hälsa, semleätande =livskvalitet eller ej?, genmodifiering å lite annat. Mycke intressant å jag gillar min nya pluggrupp a lot!

Nu promme med Navve!

ahh btw, firade Navve i tisdags. Skickade hemligt sms till honom med instruktioner att bege sig till bibblan för att leta upp en speciell bok. I den fanns vidare ledtråd att gå till Bolaget på Eurostop å hämta ut en sak. En tom (!) kartong visade det sig efter den lååånga promenaden. Haha!

Vidare ledtråd var att gå till Östra Stranden. Väl där fick stackarn nytt sms att han skulle gå hem igen. Under tiden hade vi fixat å donat i hans lgh. Städat, fixat tårta, hängt upp banderoller, lagt fram paket å när han sedan kom in till Happy-Birthday-låten stod vi gömda på toa.


Sikken min han hade. Stackarn hade trott att vi glömt hans födelsedag då ingen svarat när han ringt, Nima pratade med honom i tfn tidigare på dan å låtsades som ingenting. Han blev med andra ord riktigt överaskad å säger att det var den bästa födelsedagen han haft! Kan det bli bättre betyg än så :) Vi käka tårta, drack Rosé å spela spel!








Kostlab och midsommarplanering

Under en veckas tid har jag noterat varje liten sak jag stoppat i mig. Frukost, lunch, middag och mellanmål däremellan. Även allt i flytande form. Likaså varje aktivitet jag genomfört har antecknats på sekunden. Idag har jag matat in dessa uppgifter i ett nutriotionsprogram uppe i labbet i skolan. Den räknade sen ut hur min ideala energicirkel ser ut, dvs hur fördelningen borde vara för att jag ska må så bra som möjligt. Detta är då räknat på de aktiviteter jag genomför under en dag, tex arbete, träning osv.

Steg 2 är att den ideala cirkeln jämförs med hur mitt faktiska matschema såg ut den aktuella dagen. Fick jag i mig mer eller mindre i relation till hur mycket jag gjorde av med? Resultatet visade att jag fått i mig 1100 kcal för lite.

Uppgiften var sedan att avläsa alla tabeller för att se vad jag hade över- resp underskott på. Mitt enda överskott var C-vitamin:) Hehe, alla apelsiner jag trycker i mig. Fast det överskottet är ju inget farligt..

Fiber och kolhydrater låg på en ganska så bra nivå, lite brist. Däremot åt jag bara hälften av det jag behöver av fett och protein!!!! Tyckte jag var lite konstigt.. Jag har trott att jag äter bra med protein.. Inte tillräckligt i relation till träningen tydligen.

Nästa uppgift var sen att se vad jag kan lägga till för att optimera energi- och näringsbehovet. Genom att bara lägga till lite extra lin-solros- och sesamfrön i yoghurten på morronen så ökade jag fettet med 5 procentenheter!!! Och genom att byta ut kaviaren på mackan mot en ostskiva så ökade jag fettet ännu mer, samtidigt som kalciumbristen försvann :)





Detta var en oerhört lärorik förmiddag i labbet. Man fick verkligen se hur varje måltid spelar in, hur viktigt det är med en varierad kost och att man får med något från hela kostcirkeln varje dag. Detta gör att man håller sig frisk, mätt och på bra humör. Finns ingen anledning att ta vitamin-tillskott då heller.



Det stora nu är midsommarplaneringen. Har 8 polare som kommer hit + att vi är ca 40 till här i Halmstad som tänkt fira ihop. Detta kräver planering. Men kul planering :)
Pratade precis med Jonas, killarna kommer redan imorron! Så blir häng och chill ända till söndag :) Har dock skola på torsdag. Men tänkte skicka grabbarna å handla allt till fredag. Man måste kunna delegera i såna här lägen..:)

Nu ska jag fortsätta plugga. Idrottsnutritionsboken ska jag ge mig på. Kul, kul!

Frontalkrock å uppladdning

Positiva jag skrev ju om fredan den 13e igår. "Ingenting kan gå fel"..

När jag öppnar ytterdörren öppnar sig samtidigt himmlen å regnet fullkomligt vräker ner. Bara bita ihop å hojja iväg. Efter 10 m ser jag ut som en dränkt katt. Vinden var inte nådig heller. Tvingades stå upp å trampa i nerförsbackarna, det är inte dåligt.. Sen som vanligt, började nojja för att komma för sent å la i högsta växeln för stackars benen. Precis utanför jobbet händer det. Med luvan nerdragen i pannan å i en jävla fart smäller det. Från ingenstans har en gubbe på cykel dykt upp å vi frontalkrockar å landar i en hög av armar, ben å cyklar. Alldeles skakis frågar jag hur han mår, om han slagit sig. Men gubbjäveln bara svär å gormar. Inte ett vettigt ord ger han mig, bara "helvetes jävlar helvete" åsså cyklar han iväg. Å där sitter jag på trottoaren å regnet det fortsätter att vräka ner.

När jag till sist samlat ihop mig å cykeln å tagit mig upp till jobbet får jag efter en stunds omplåstrande av snälla kollegor veta att hela det datasystem vi använder oss av å som är en förutsättning för att vi överhuvudtaget ska kunna göra något, har kraschat. Så det blev till att fixa bland massa pappersarbete å ringa runt till alla som blir oerhört drabbade av att vårt jobb inte blir gjort.

Min fredan den 13e resulterade alltså i genomblöta kläder på jobbet, ett stukat lillfinger, en rejäl smäll i huvudet å en jävla värk i nacken.



Men oxå massa mys när Linn kom på eftermiddan å sov här:)




Uppladdning inför matchen nu! Heja SVERIGE!!!!!!!!!
Utgång sen:)

Fredag den 13e


Wooohhooo spännande.. Vad kommer hända?!?



Linsan kommer till mig sen. Alltså kan det inte bli annat än en lovely dag. That´s it!


Jobbet nu. Börjar 9 idag, såå skönt med lite sovmorgon. Sen träna med Elli.


Ha en fin fredag den 13e!


...and watch out -muahahahah

After rain comes sunshine


Det var faktiskt ganska mysigt att sitta inne i skolan när det åskade å regnade innan.. Kändes lite som när man var liten igen, får alltid såna flashbacks när det åskar...
När jag cyklade hem var dock kriget över; solen hade vunnit och strålade =) Yeayyy!

Föreläsningen var otroligt givande. Man får sig många tankeställare. Visste ni tex att nästan all mat vi köper i hel/halvfabrikatform innehåller smakförstärkaren Natriumglutamat, vilket är jättefarligt för kroppen. Den kopplas starkt samman med fosterskador, astmaanfall, depressioner, tillväxtskador, lever- och nervskador, försämrad syn, parkinson, alzhemier, adhd och mer än hälften av alla migränanfall!!!

Det bästa är såklart att helt utesluta alla tillsatsämnen och köra på färska råvaror. Men vårt samhälle är inte anpassat efter det. Vi har varken tiden eller kunskapen till att laga alla våra måltider på korrekt sätt. Dock kan man ta sig en funderare kring detta. Är det värt att våra barn växer upp och blir matade med farliga kemikalier?! Är vi inte själva värda att må så bra vi bara kan?! I medelhavsländerna har de både tiden och kunskapen, hört talas om slow food anyone? Varför har då inte vi det?

Detta är ju något vi ständigt blir matade med. Infon alltså, inte bara kemikalierna. Hela tiden bombarderas vi av "de senaste rönen" i form av dieter och kurer. Skulle man försöka hänga med i alla dessa å vara up to date med allt skulle vi inte hinna leva. Bantningskurer har dessutom ofta omvänd effekt. De gör så att kroppen stryper fettförbränningen. Den tror att den är påväg in i en svältperiod och lagrar därför allt den tillförs med i fettdepåerna för att gardera sig inför nästa svälperiod. Istället börjar den knapra i sig muskler. Detta i kombination med vätskebrist ger den snabba viktminskningen. Detta tär något fruktansvärt på kroppen. Kroniska bantare mår således inte särskilt bra. Lustigt eller?!


Jag tror på att äta det man vill. Så länge vi inte gör det hela tiden och i begränsade mängder. Det viktigaste av allt är att röra på sig. Det har inte ett dugg med vikt eller utseende att göra. Det handlar om att underhålla sin kropp. Att må bra på insidan. Med alla de positiva fördelar fysisk träning för med sig begriper jag inte hur någon kan låta bli...

Man måste försöka skjuta mediahetsen åt sidan och
börja använda sitt sunda förnuft!!!




Den här fina togs när jag gick längs med Nissan efter jobbet igår. Älskar båtar!

Nu ska jag cykla in till stan å gå en sväng med Navid på stan. Fixa lite ärenden å ta en lååångfika i solen!

Åska

Efter veckor, jaa nästan månader av strålande solsken, klarblå himmel, ljumma vindar och underbara sommardagar sitter jag nu å tittar ut genom ett regnigt fönster. Det är alldeles svart på himmelen och åskan får mig att hoppa högt varje gång den dundrar.

Inte alls nån lust att gå till skolan nu. Vill bara krypa ner i sängen igen och mysa med en bra film.


Men dax att gå. Nutrition på schemat idag. I förrgår hade vi fysiologi, superintressant så ska bli spännande med dagens föreläsning. Otroligt bra föreläsare vilket gör det hela såå mycket roligare.



Ha en fin dag!

RSS 2.0