Saknad

Idag är det 3 år sedan du försvann.

image76

Saknar dig så oändligt min ängel <3

Jul i paradiset

God Jul!

Resterande medlemmar i familjen Olsson stökar som vanligt runt på julafton. Det prasslar här och där, då man i sista rycket ska slå in alla klappar. En annan blev ju klar med allt sånt för läängesen, eller ja åtminstone för över en vecka sen:) Passar därför på att sätta mig här & skicka ut lite julhälsningar på fejjan. Billigt, smidigt & bra.

Har fotat min katt en massa. Svårt att få till det riktigt bra, hon vill aldrig sitta såsom jag vill..

image72image75
Granen pyntade vi igår
image74
Wilma ville oxå vara med & klä granen, hon är väldigt fascinerad av kulorna:)
image73
Wilma i sin vanliga posé i favorifotöljen


Tänkte gå en runda med Ludde innan jullunch. Inte direkt optimalt julväder ute, mest grått & tråkigt, få la låtsas att det är gnistrande snö i solsken!

Ha en underbar julafton <3

Lite hemlängtan

Ska bli så lovely att köra hem imorron. Längtar verkligen efter alla, speciellt familjen. Ser även fram emot heldag med mina underbara favoriter på lördag. Mys på dagen & party all night long:)

Kommer dock sakna mina finaste här, lite pix från hösten
image58
image59
image60image62
image61
image63
image64
image70
image65
image69
image67



Ikväll blir det en sista julmyskväll med tjejerna <3

Tentaångest?

 Känns (kanske något oroväckande) helt ok. Vi har suttit på bibblan i princip varje dag de sista veckorna så det borde ju ge utdelning kan tyckas.

Ibland är det svårt att fokusera på det "viktiga" rent instuderingsmässigt. Läser om oerhört svåra fall. Bland annat om barn som blivit så illa behandlade i livet att man knappt orkar läsa vidare. Det kan vara allt ifrån att ha blivit övergivna, misshandlade, sexuellt utnyttjade till droger och annan kriminalitet. Beundrar alla som faktiskt jobbar med detta dagligen, som tvingas lämna vissa barn "i sticket" för att det rent juridiskt sett inte går att bevisa vad som hänt dem. Det måste även vara otroligt svårt att behöva tvångsomhänderta både barn och vuxna mot deras vilja.

Ibland undrar jag om detta verkligen är något för mig. Om jag verkligen rent psykiskt skulle klara av att hantera dessa situationer. Men alla barn jag läst om har satt sina avtryck. Jag vill göra något för dem. Ren logik säger ju att det inte går att rädda alla. Men skulle jag bara rädda ett enda barn, visst skulle väl det göra någon skillnad..

34:an nästa

Älskar min lägenhet. Den är underbar, ny, luftig, med stora fönster och mitt älskade kök i ek. Dessutom ligger skolan  tvärs över gatan. Men som student kan man inte vara kräsen. Här gäller det att snåla, vända & vrida på varenda korvöre. Då håller det inte att betala 4000 för lyan.

Förra veckan fick jag en ny lägenhet. Men tackade nej. Och som jag har våndats för det hela helgen. Den ligger precis där jag vill bo, fast på bottenplan. Vilket jag inte riktigt är sugen på. Mitt liv i ett skyltfönster. Tack, men nejtack!

Hade en känsla av att om jag bara väntar lite, lite till så får jag nog den jag egentligen vill ha. Ibland måste man faktiskt våga lite för att vinna. Imorse fick jag samtalet. En kvart och en tur med cykeln senare var allt klappat & klart, hyresavtalet fint nedpackat i väskan och jag kunde med världens smajl trampa vidare till biblioteket.



Julbord, militärer och julklappshazard

Helgen som gått har varit den undebaraste på länge. Perfekt avslut på min allra första höst/vinter i Halmstad. Tänk att jag faktiskt har bott här i ett halvår nu. Helknas:) Vad fort ändå man anpassar sig. I somras var Ronneby mitt hem. Det är det väl på ett vis fortfarande, men det är ändå här jag bor nu. Här finns min mysiga lilla lägenhet, det är här jag lever och pluggar och framförallt är det här alla de underbara människor jag lärt känna bor :P

image57

Åter till helgen; blev en mindre förkrök hos Sara innan färd mot Tylösand. Där väntade en jultomte i dörren och det bjöds på glögg. Hela köket var fullt med hotta militärer som lagade till ett dignande julbord. Öjj, alla killar, läs & lär! Alla var kanontrevliga, maten delicious och julsnapsen den flödade. Ett gäng från Ronneby hade även hittat hit och gemensamma bekantingar upptäcktes. Gud vad jag trivs på sådana fester. All ära åt studentfester i små trånga studentlägenheter, det har helt klart sin charm. Men det är nåt visst att mingla runt i en stor villa full med heta partymänniskor!

Snart började det rycka i dansnerven och kvällen fortsatte med att hela gänget drog in till stan & Mårtensson där vi shakade loss. Fredrik Ljungberg skymtades i folkmassan och alla tjejer went crazy.
Kvällen avslutades vid skridskobanan på torget. Vi blev som barn på nytt, två flickor och två pojkar som jagar runt varandra på banan. Julljusen runtomkring oss lyste mysigt, det var sådär riktigt bitande kallt och pirr i min mage. Som i en julsaga.

Efter en hel pluggsöndag var det dags för julmys. Tjejerna samlades hos Mags för julklappshazard. Vi hade alla köpt julklappar för 50 kr. Då vi är 8 bruds blev det en ganska imponerande hög. Med hjälp av tärningar & en massa tur gick det ut på att få så många paket som möjligt. Min tur var stor denna kväll och jag lyckades fajjta till mig massa söta saker; en fin bricka, en flska med kola i som man ska fylla på med vodka, ett pennskrin med överstrykningspennor, en fin fotoram, och en lurvig rosa (jaa vad kallas det) grej man har på ögonen när man sover, med texten "the bitch is sleeping". Haha, kanske kan hjälpa mig att sova på nätterna.

Ett gott skratt..

These cuties made my day :)
http://www.youtube.com/watch?v=7y8aMIbhdLs


Solen skiner, precis hemkommen efter promenix med C i stan för lite julshopping och ikväll vankas stor julfest i Tylösand med ett gäng militärer - Maria enjoys life!

Christmas Carols made my week



Om allt går enligt planerna sitter jag om exakt en vecka hemma i mitt lilla paradis & myser med familjen. Då är tentan gjord och jag ska försöka pusta ut ett par dagar. Dock blir det ingen långvarig vila. Fyra dagar efter nyår är det ny tenta som ska skrivas, vilket innebär att även den måste pluggas inför, vare sig det är jul eller ej.

No matter what ska det bli otroligt skönt att få åka hem. Såhär i juletider vill jag vara med familjen. Det blir inte riktig jul förrän man sitter mitt uppe i allt julstök hemma i Metropolen:)

Trots allt har vi varit väldigt duktiga på att skapa oss nya traditioner här i Halmstad. Jag & familjen här har hittat på en massa mys för att få till den äkta feelingen. Glöggkvällar, bakat lussebullar, tittat på julfilmer, gått på julskyltning, adventsmys varje söndag. Vi var till och med i kyrkan i söndags. Klockan 10. På adventsmässa med Högskolans Luciatåg. De ni!

Igår fortsatte det i samma spår. Lussevakan på Kåren inleddes med en tripp till Hemköp där ett gäng killar, utklädda till stjärngossar, tomtar och pepparkakor, sjöng Christmas Carols. När vi stod där utanför i kylan och sjöng julsånger allihop pirrade det till i magen och jag förstod hur mycket jag verkligen trivs här och med alla de underbara människor jag lärt känna <3

Vi drog med det manliga lussetåget på förfest och sen till ett fullpackat Kåren. En annan har ju då jobbat & kunde glida förbi kön:)

image47
Hatkärlek just nu:/

Fick den fruktade gruppuppgiften igår. Effektiva som de proffs vi faktiskt är så hann vi med otroligt mycket idag. Trots att 1/3 av oss var ute & svira inatt. Det kallas effektivitet och disciplin mina damer och herrar! Nu kan fokus och allt krut läggas på tentan.

Natti <3

fina minnen

ett gammalt inlägg från min gamla blogg, blev så glad när jag läste det och era kommentarer. Efter en jobbig tid, började allt här så smått ordna till sig, enormt mycket tack vare er.
Snart får jag träffa er igen mina små julänglar <3


mitt liv

Mån 4 jun 2007 12:21

glädje. var svårt att finna det rätta ordet. men det måste vara den absolut bästa beskrivningen. eller lycka..

känner mig lite som den goda vita chokladpralinen i Paradisasken. Ni vet den som ligger i mitten omsluten av alla de andra. Jag & alla mina favoritpraliner som skyddar mig mot allt ont.


Kommentarer
Linn:
Jag är punchpralinen... Älskar dej, du är det renaste å vitaste som finns hjärtat!

Turid:
Hi hi...vad söt du är, kan jag få vara gräddpralinen då?! Älskar dig hjärtat! Pussar

Sarah:
Jag vill också vara med, vem får jag vara?=) Håller med de andra pralinerna, kan man göra annat än att älska dig! Puss


bara lite kvällsfunderingar

känner mig effektiv. Jag är tillbaka. Back on track lixom. Soo watch out *moahaha*

Förmiddan diskuterades det rättsfall, älskar att diskutera, höra andras åsikter, bolla idéer. Kommer bli ett intressant seminaruim imorgon. Hela eftermiddan spenderades på bibblan.

image40
image41
image42
Koncentrerad till max min lilla pluggbuddy
image43
orka skriva "personuppgiftsansvarig" en enda jävla gång till..


Känner mig nu skönt relaxad efter yoga-pass & Desperate-mys hos grannen som även bjöd på alldeles nybakta kanelbullar *yammi*

Veckans..

Hysteriska: Roadtrip Ullared, puuh:/
Besök: Micks & Linsan
Fest: Hos mig på Gladan & förferre hos Jess
Girlpower: Jensen & Picasso till Globenfinal!!!!
Dialekt: norrländska
Felsjungning: Jess; "Ho Ho Ho Hockeyfrilla" ist för "Karatefylla"
Snåla: gratis julbord på Maxi
Bankrutt: Mia & Jess
Slösa: middag på Verona
Felkörning: Sara kör mot Gbg ist för Malmö
Film: Jess goes norrlänning
Aktivitet: kniipa kula
Julmamma: Mia
Tokroliga: Charader
Goda: Micks fläskfilégryta
Fynd: min jacka
Galna: Lördag å Mårtensson
Myys: 1a adventsmys med julskyltning, lussebak & glögg
Citat: Pete till Micks: "you´re a proper fucked-up person"
Surprice: på garantin fick jag en sprillans ny kamera, löw it
Bästa: helgen med Micks

image27
Charader, jag ska visa "ångvält", lääätt:/
image28
Some lööw, jag & Micks
image29
Mags ska visa "pistol" för Pete, ehh really tough one
image30
hahaha
image39
På utgång, i färdtjänstbilen;) Jag & Josse
image32
Josse & Jess:)
image33
Lussebak
image34
Fääärdiga
image35
Wohoo ;)
image36
"vill du oxå ha en lussek*k på ögat?!"
image38
image37
Att man kan såå kul med en lussebulle & några skumtomtar :D




Veckan avslutades med att tre trötta, mätta, glada, bakis & julfeeling-höga tjejer en söndagkväll shakade loss till Aint No Mountain High Enough i en lägenhet i Halmstad.

RSS 2.0