crazy saturday

Vet inte vad jag ska skylla på denna gången. Tentaångesten som släppte kanske.. However -helgen var den galnaste på läänge, det är vi nog alla inblandade överens om. Hela veckan har vi taggat varann inför helgen "då jävlar". Vi slog på stort å laga finmiddag hos mig på Gladan. Fläskfilé & rostad potatis med (jaa kan ni tänka er) äppelpaj till efterrätt. Som student är detta rena lyxen. Vi spelade mitt spel "med andra ord" (som jag nog aldrig får nog av), ni kan ju tänka er på vilket humör Mia var på då;) Vinnarinstinkten är enoorm.

Efter vinarn borde det varit stopp, men nej lite groggar på det, o ja varför inte lite shot oxå.. Ska inte skämma ut mig själv fullständigt genom att berätta om hela kvällen. Ärligt talat så skulle jag inte kunna, även om jag velat. (ok nu fattar ni.. I know -fjortisMaria is back)

Förstår fortfarande inte hur vi lyckades ta oss in till stan i det tillståndet. O ja helt smärtfritt gick det ju inte heller, råkade tydligen ut för diverse olyckor på vägen. Har såhär i efterhand fått höra att jag; flirtat med grannen, krockat med både cyklar å buskar, dansat på gatan utanför Mårtensson, stått & dividerat med vakten på Lilla Helfwetet, varefter jag tappar ut hela innehållet i väskan på gatan så att samma vakt får hjälpa mig leta reda på alla pinaler, stängt in mig på toa å upprepade gånger tryckt på larmknappen, samtidigt som en vakt står å bankar på dörren för att se så att jag, typ lever. När jag tillslut öppnar dörren blir jag sur på gubben som står där å gapar, vilket jag oxå högt å tydligt berättar för alla intresserade.

Tydligen stod jag alltså för kvällens underhållning, med små osammanhängande historier, där jag mest fnittrade, men hävdade att "ni måste ba höra om detta, såå spännande", sen garva en kvart.. När vi tillslut skulle ge oss hemåt, cykla jag ifrån de andra som blir jätteoroliga å försöker ringa. Svarar tillslut, jätteglad, att "jag är ju hemma".
Som sagt, galnaste å roligaste kvällen på mycket länge. Skrattade heela tiden!

Imorrn kväll ska vi shaka loss till Annika Sjöö från Let´s Dance, hon ska lära oss att dansa Jive! Å efter spinningen på onsdagmorron bär det av hemåt=)

alla dessa valmöjligheter..

reeeeally tough decision to make.

Inte i negativ bemärkelse dock, utan vääldigt lockande, it´ll rock my world.

Varför vara så rädd för förändringar?

Hjälp! Pretty plz!

Michael -what would I do without u?

Tenta imorron och jag inser naturligtvis att jag inte kan göra bättre än såhär. Sitter som vanligt in i det sista, men istället för att få panik och därmed ingenting gjort, så har jag istället fokus på att hålla mig cool för att få ut det bästa av timmarna som är kvar.
"jaha, åsså sitter hon å bloggar" tänker ni. Jaa tänk för att jag gör de! Var tvungen att få ur mig detta för att kunna fortsätta.

Alla har vi olika sätt för att copa stressen som allt oftare kryper runt i kroppen. Har ungefär varann timme tagit ett par minuters paus för att lyssna på denne underbara man. Blir så glad att det spritter i kroppen å allt känns flera ton lättare. Har redan kontraktat brorsan som lovat att sjunga den på bröllopet.

Så ta ett brake, luta er tillbaka å lyssna på låten jag ska ha när jag gifter mig.

Dreams that won´t come true

Drömde om dig inatt igen. Var ungefär samma dröm som alltid. Ibland är det som om ingenting hänt. Gamla minnen som spelas upp. Inatt var det den versionen som utspelar sig i nutid, där du kommer tillbaka. Vaknar ofta med ett leende på läpparna.

För att sekunden efteråt ryckas tillbaka till verkligheten och inse att det bara var en dröm


Fejjan-addicted

Denna community asså. Att JAG skulle bli sånt datageek. Det är som en drog. "Ska bara gå in å kolla.." Jaa sen sitter man ju där timmar senare. Flykt från verkligheten & alla måsten kanske. Kom hem från spinningen 8 imorse,  helt inställd på en heldag  av plugg. Hade tänkt sätta mig med böckerna direkt efter en dusch. Nähädå vad gör Maria? Adda upp nytt album med gamla pics från förr på Facebook. Tröttnarpåmigsjälv.


Lika addicted  har jag blivit till alla dessa bloggar. Ibland känner man sig nästan som en riktig stalker. Ja menar; jag vet ju ALLT om dessa människor.  En favorit som mina kära singlefriends måste checka in är Singelnojor, digga verkligen denna Singla.


Har lyckats skada foten med, inget allvarligt, vrickade till den när vi dansa funk igårkväll. Tur man har en så stillasittande sysselsättning, sitta i soffan med laptopen i knät är ju (handen på hjärtat) inte särskilt fysiskt ansträngande. Hoppas den har redat till sig till bodypumpen imorron bara.


Ikväll var det seminarium med Juristen. Gick helt ok. Vi hade inget att förbereda oss för (mer än att läsa böckerna, vilket ju inte vill säga lite) utan fick uppgiften på plats. I grupper om 3 fick vi gå igenom ett varsitt rättsfall som vi sedan redogjorde inför resten av grupperna. Här handlade det om att disponera tiden, det var ett långt rättsfall som prövats ända upp i regeringsrätten, mycket fakta med andra ord. Förr var blev jag dönervös inför bara tanken på att stå inför grupp & prata, men med tiden har det försvunnit. Har väl Galären att tacka för det. En i min grupp tappade sig lite i början, antagligen pga nervositet, men jag lyckades backa upp henne, så det blev bra ändå (lite får man skryta;))


GC i januari - såå lovely! Stockholmsgrabbarna lyckades snappa upp det här med vår resa och kunde ju inte vara sämre dom. Två dar efter oss kommer dom ner & ska bo på samma hotell. We´re gonna have so much fun!


playa del inglés

S ringde nyss

S: såå, nu har jag bokat resa åt oss

Maria: Va? Bokat? VAA?!?!?!

S: Du, jag, E & M i en 3a på Gran Canaria. Superfint till kanonpris. Var tvungen att ta den juh!


Ska kolla skolan imorron. Funkar det åker vi! Funkar det inte -åker vi nog ändå:O
Love my crazy friends!


Måndagsfunderingar

Måndag igen. Gud vad veckorna flyger fram. Endast 2 små pytteveckor till tentan. Inte gripas av panik. Keep it cool. Inte lätt, men måste. Dagens föreläsning satte dock griller i huvudet. Nästan allt vi hittills har gått igenom känns åtminstone igen. Det är sånt man på ett eller annat sätt kommit i kontakt med, eller iaf har hört talas om. Idag var det handlingsoffentlighet & sekretess på schemat. Här var allt  nytt. Eller ja till stor del. Så ikväll blir det tryckfrihetsförordningen, regeringsformen & sekretesslagen för hela slanten. Jääätteintressant.. Detta är ändå väldigt viktigt, då jag kanske kommer att jobba med just detta i framtiden. Konstigt att man börja tvivla? Självklart är ju detta bara en liten del så det är bara att bita ihop.


Helgen har varit soo f***ing great! Är ju allmänt känt att man på fredagar är totally slut. Orka ens tänka på att festa då. Nej, brukar bli myskväll. Vilket också var tänkt denna fredag. Började kvällen med fika på Vattenporten me M & S. Avslutade kvällen runt halv 5 då jag stupade i säng. Ja det blev fest trots allt. Blev mer eller mindre tvingad. Dom supersköna Stockholmsgrabbarna var ju på väg & dom gick inte med på att ta det lugnt. Nejdå här ska de festas. Så de blev till att trampa hemåt, hämta dricka, tillbaka till S å korka upp. Å det är ju som vanligt; oplanerat blir för det mesta som roligast. För gud vad kul vi hade. Utgång på Lilla Helwetet, digga verkligen de stället.


Lördagen var ju tänkt som den riktiga festkvällen, vilket det i vanlig ordning också blev. "Ikväll är det all in som gäller" säger den ena stockhomsduden på MSN på eftermiddan. Å det blev det vill jag lova. Fest hos mig på Gladan, sen utgång på Moon, vi shakade å hade lika kul som dagen innan!


Kolla på Efter 10 idag. Där var 15-årige Anton som blev vittne till  det fruktansvärda slagsmålet där en 16-åring misshandlades till döds. Han har nu startat en group på Facebook; "Bevara oss från gatuvåldet". Han startade den i lördags & redan nu har den över 5000 medlemmar. Gå in & joina!
Blev verkligen tagen av detta. Så tufft av en så ung kille att våga visa sånt civilkurage. Ger en tankeställare.

Nu ska jag ta mig i kragen och sätta mig med böckerna. Precis varit ute & gått en runda i det underbara vädret så känner mig nu riktigt på G. Take care!



När jag pratade med S om fredagkvällen kommer vi på lite saker som vi underligt nog glömt bort.  "Namnskylten på dörren satt helt snett idag, kunde inte fatta varför" säger hon. Då minns vi. Det som killarna tänkt som efterfest slutade med slagsmål i S:s korridor in the middle of the night. Där låg vi i en hög alla fyra å asgarva. Ibland blir jag rädd för mig själv


Underbara dag

Hade en lovely weekend hemma i Tubbarp. Lugnt å skönt med la familia och vännerna. (Ja, Ronneby, eller snarare Tubbarp är och kommer nog alltid förbli "hemma" , Halmstad är, hmm jaa bara Halmstad än så länge). Hade planerat för utgång på fredan. Men efter att Daniel hämtat mig köpte vi pizza å myste med vin till Idol å lite film. Killarna gav sig ganska tidigt, medans jag å Micks höll igång ett bra tag, blev lite på lyset å hade deeptalk blandat med flum flum. Nice var det iaf!


Trots att jag hade en otroligt välbehövd helg hemma, kändes bra att bli lite ompysslad, så har jag nu lite dåligt samvete över att jag inte fick mer plugg gjort. Detta ständiga samvete. Har konstant halvångest över att jag borde plugga mer, borde läsa mer, borde hinna mer, alla dessa borde!! När ska jag hinna leva då? Har precis flyttat till en helt ny stad. Jag måste även hinna lära känna människorna runtom mig, ta reda på vad det är för place jag hamnat på -lära känna den nya Maria! Har därför beslutat mig för att lägga ner alla skuldkänslor å börja leva! Det får gå som det går. Ska göra mitt bästa, mer kan jag faktiskt inte göra.


Känner mig redan mycket bättre till mods. Efter en pluggfri dag har jag nu samlat nya krafter. Har fyllt dagen med andra, och för mig precis lika viktiga saker, jag har gjort precis det jag känt för.              
Började dagen med ett spinningpass 06.45 imorse med J & S. Efter det bjöd SATS på frukostbuffé å vi planera dagen. När jag cykla hem strålade solen, det var kallt, som en riktig vintermorron å jag kände mig så stark & bra!                                                                                                                                                          
Fixa å dona hemma, storstädning å fick undan all tvätt (kanske inte låter som världens roligaste, men skoja att det kommer kännas bra när man går upp imorrnbitti & får se mitt fina lilla hem, kan jag koncentrera mig på det jag ska, I know -freak) Cykla till stan & efter lite affärsspringande fikades det med S & C. Tillbaka till SATS, Bodypump med J & E, såå härligt! Hem, duscha, käka å tvmys med S. Lovely dag!



Omg vilken redogörelse det blev, tråk tänker väl ni, men bra säger jag, skönt att sortera tankarna.


J berätta om en riktigt weirdo dröm om mig, tro ni jag garva när jag fick höra, helt osammanhängande:

"det va så här att jag satt på cykeln, åsså kolla jag ner å ser att oj punka.. Sprang upp i lägenheten å får syn på skohornet. Då tänkte jag; jaa just det, det var ju Maria som designa skohornet"



????

  


RSS 2.0